KING OEBOE

Published by Pieter on

“Oppertrut van Polen en kroondebiel, spreek je laatste woord want hier staat een olifant met een lange snuit en die blaast uw verhaaltje uit!”

Edele Oeboe heeft alles wat hij maar wensen kan. Behalve een gepantserde limoesien, een privézeiljachtboot, kindsoldaatjes … en koning-king van Polen zijn natuurlijk! Al snel heeft hij, met zijn trouwe vrouw Moeboe en dappere vriend Balzack aan zijn zijde, de koninklijke familie vermassakerd. Al het geld van Polen blijkt echter niet genoeg te zijn voor arme Oeboe. Zijn vadsige gulzigheid leidt snel tot oorlog, bedrog, paranoïde massamoord en bloeddorstige wraak. Voor hoe lang lukt het hem om de kroon op zijn lelijke kop en zijn dikke kont op de troon te houden? Afijn, het wordt een soepje. WATTEKAK!

“King Oeboe”, een bewerking van Alfred Jarry’s “Ubu Roi”, vertelt het verhaal van de monsterlijke Oeboe: lui, egoïstisch, geldzuchtig, vraatzuchtig, tiranniek, wispelturig, wreed, vulgair, dom, laf, obsceen … de lijst houdt niet op. Een satire op het traditionele koningsdrama — boordevol verwijzingen naar Sofokles, Shakespeare, Rabelais en meer — “King Oeboe” confronteert het publiek met de aard van hun laagste driften en houdt een spiegel voor de onmenselijkheid van onze hiërarchische maatschappij. CARROSSERIE MORTIER brengt een hedendaagse versie van deze absurdistische klassieker. Van bizarre hilariteit tot pijnlijke smakeloosheid, deze voorstelling laat je hunkeren naar meer menselijkheid.


Speeldata
vrijdag 10 mei om 20:00 uur
zaterdag 11 mei om 20:00 uur
zondag 12 mei om 15:00 uur

Spel
Alicia Boone
Michiel Bral
Laurens Lambrechts
Gielke Smet
Kaat Somers
Sarah Verwilst

Regie
Flora Van Canneyt

Tekst
Joachim Robbrecht (naar Alfred Jarry)

Productie
Eva Bleyenberg
Pieter Van der Hauwaert
Fien Verstraete

Theater De Kring
Heilig-Hartplein 2
9040 GENT

De ingang ligt achter de Heilig-Hartkerk, te bereiken door vanop het Heilig-Hartplein links van de kerk te wandelen: